Nieuwe Regels in Rijswijk vanaf 2024: Wat verandert er?

Nieuwe Regels in Rijswijk vanaf 2024: Wat verandert er?

Vanaf 1 januari 2024 zijn er nieuwe regels in Rijswijk van kracht, bekend als de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Deze regels gelden voor dingen zoals evenementen organiseren en waar je je hond mag uitlaten.

Waarom nieuwe regels?

In 2021 zijn de laatste regels in Rijswijk aangepast. Sommige regels moesten worden vervangen, vooral vanwege nieuwe landelijke wetten. Daarom zijn er vanaf 1 januari 2024 nieuwe regels van toepassing.

Fietsen en Brommers

Er was veel gedoe met fietsen en brommers die buiten de speciale plekken werden gezet, vooral bij Bogaard Stadscentrum. Vanaf 1 januari 2024 is het niet meer toegestaan om fietsen of brommers langer dan 28 dagen op dezelfde plek op straat te laten staan. Als je dat toch doet, kan je fiets worden weggehaald. Het gemeentebestuur kan ook plekken aanwijzen waarvoor kortere stallingsduurregels gelden.

Flyeren

Vanaf 1 januari 2024 mag je overal flyeren, behalve op plekken of tijden die door het gemeentebestuur zijn aangewezen. Voorheen mocht dit alleen op werkdagen tussen 10.00 en 22.00 uur.

Leeftijd van sekswerkers

De leeftijd voor sekswerkers is verhoogd van 18 naar 21 jaar vanaf 1 januari 2024. Dit is gedaan op advies van de Veiligheidsregio en omdat andere gemeenten rondom Rijswijk dezelfde regel hebben. Dit is belangrijk om problemen in de prostitutiebranche beter aan te pakken.

Exploitatievergunning

Om bijvoorbeeld een café te openen, heb je nu een exploitatievergunning nodig volgens de nieuwe regels. Deze regels zijn strenger, en als je niet aan de regels voldoet, kan het makkelijker zijn om de vergunning te weigeren.

Met deze nieuwe regels in Rijswijk willen ze ervoor zorgen dat alles goed verloopt en iedereen zich aan de regels houdt voor een veilige en prettige leefomgeving.