Tijdelijke aflsuiting A4-viaduct Van Rijnweg voor gemotoriseerd verkeer

Tijdelijke aflsuiting A4-viaduct Van Rijnweg voor gemotoriseerd verkeer

Vanaf maandag 15 januari, 09.00 uur, tot maandag 29 januari zal het A4-viaduct tussen de Van Rijnweg en Van der Kooijweg in beide richtingen worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Deze afsluiting is noodzakelijk in verband met de verwijdering van de oude gasleiding. Het viaduct blijft gedurende deze periode toegankelijk voor fietsers en voetgangers.

Verbreding van de rijksweg
De afsluiting van het viaduct is gerelateerd aan de laatste werkzaamheden voor de verplaatsing van de gasleiding bij de A4. Deze verplaatsing is essentieel voor de geplande verbreding van de rijksweg. Na de aanleg van een nieuwe leiding onder de A4 eind 2023, zijn de huidige werkzaamheden gericht op het verwijderen van de oude leiding.

Gevolgen voor Gemotoriseerd Verkeer
Gedurende twee weken wordt gemotoriseerd verkeer omgeleid. In deze periode wordt de Prinses Beatrixlaan aangeboden als alternatieve route. In Hoekpolder en Sion (Rijswijk Buiten) worden verkeersborden geplaatst om weggebruikers te informeren. Verkeersregelaars zullen ook aanwezig zijn om het verkeer tijdens de werkzaamheden soepel te laten verlopen. Hulpdiensten, fietsers en voetgangers behouden gedurende de werkzaamheden toegang tot het viaduct.