Fiets een blokje mee met de ouderen van Onderwatershof

Fiets een blokje mee met de ouderen van Onderwatershof

Een fietstocht maken naar Delft, door de natuur of de stad. Met onderweg een kopje koffie of ijsje op een terras. Woonzorgcentrum Onderwatershof is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk lijken om mooie fietstochten te maken met ouderen.

Rijdt ouderen even terug het leven in
In 2018 is een klein groepje vrijwilligers begonnen met het duofietsproject als bewonersinitiatief bij Onderwatershof. Nu zes jaar later staan er in Onderwatershof twee duofietsen, een riksja, en 2 rolstoelfietsen.
Door samen met een bewoner van Cardia Onderwatershof of een oudere uit de wijk op de duofiets te stappen, ervaar je zelf het plezier van een fietstocht en bezorg je tegelijkertijd een oudere een fijne ochtend of middag in de buitenlucht. Het fietsproject heeft als doel mensen uit hun isolatie te halen, hen het gevoel te geven dat ze er toe doen, en een leuke activiteit te bieden om naar uit te kijken.

Groot succes van het fietsproject
Hoe meer vrijwilligers, hoe meer prachtige fietstochten er gemaakt kunnen worden. Coördinator van het fietsproject, André van Zomeren, deelt het grote succes van het fietsproject: “Eenzaamheid, vooral onder ouderen, is een groot probleem, ook wel een ‘stille ramp’ genoemd. Er zijn veel mensen, niet alleen ouderen, die eenzaam zijn en het gevoel hebben niet meer deel te nemen aan de maatschappij. Een aantal jaren geleden kwam ik in contact met een duofiets waar je naast elkaar zit. Met financiële hulp van de gemeente kon ik een duofiets kopen en zijn we begonnen met fietstochtjes met een aantal vrijwilligers. Iedereen was erg enthousiast en het jaar daarna volgde een uitbreiding. Het werd een dubbele duofiets, de ‘fun-train’. Vorig jaar kwamen daar nog een rolstoelfiets en een riksja bij. Het is een groot succes. Alle passagiers genieten enorm en ook de 40 vrijwilligers vinden het fantastisch om te doen.”

Lijkt dit je leuk om te doen en wil je graag een steentje bijdragen?
Dan kun je je aanmelden bij de coördinator van dit project, André van Zomeren, via a.zomeren@gmail.com.