Philippe Elan en Gregor Bak brengen Franse chansons naar de Bonifatiuskerk

Philippe Elan en Gregor Bak brengen Franse chansons naar de Bonifatiuskerk

In een viering van het bloeiende Franse chanson, zullen chansonnier Philippe Elan en pianist Gregor Bak een muzikale middag verzorgen in de Bonifatiuskerk aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk. Op zondagmiddag 21 januari om 15:00 nemen ze het publiek mee op reis met een eerbetoon aan Franse artiesten zoals Jacques Brel, Charles Aznavour, Edith Piaf en Jean Ferrat.

Muziek in de Bonifatius
Het concert markeert tevens de start van het 20e seizoen van “Muziek in de Bonifatius.” De openingshandeling wordt verzorgd door Mark Wit, de wethouder van kunst en cultuur van de gemeente Rijswijk.

Beging van de samenwerking
Philippe Elan en Gregor Bak delen een muzikale geschiedenis van dertig jaar. Hun samenwerking begon in 2021, met de release van het duet “Les Vacances” in juni van dat jaar. Geschreven door Gregor, met Philippe en sopraan Francis van Broekhuizen als uitvoerders, werd het duet een succes. In augustus 2023 schitterden ze met twee uitverkochte concerten in het Concertgebouw, waarvan de registratie te horen zal zijn op hun aankomende CD, ‘Chansons – Live at the Royal Concertgebouw Amsterdam,’ die in maart 2024 wordt uitgebracht.

Carrière
Philippe Elan, geboren in Gascogne, Frankrijk, heeft sinds 1986 zijn thuis in Nederland gevonden. Hij begon zijn carrière door het chansonconcours van de Alliance Française te winnen. Philippe is vaak te gast in radio- en tv-programma’s. Gregor Bak, afgestudeerd in muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit Utrecht, heeft een carrière als docent, pianist, componist en dirigent.

Nagenieten met een drankje
Het concert, onderdeel van de concertserie ‘Muziek in de Bonifatius’ aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk, begint om 15:00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis, en na afloop is er een deurcollecte en de gelegenheid om na te genieten met een drankje.