Uitreiking van jaarlijkse ‘Gouden Rookworst’ bij scoutinggroep De Jaguars

Uitreiking van jaarlijkse ‘Gouden Rookworst’ bij scoutinggroep De Jaguars

Op zaterdag 13 januari was het weer tijd voor de Boerenkooltocht. Dit is een jaarlijks evenement van de Rijswijkse Scoutinggroep De Jaguars om het nieuwe jaar te vieren. Volgens traditie is ook de ‘De Gouden Rookworst’ uitgereikt. Dit is een prijs voor een onderdeel van de scoutinggroep dat zich het voorbije jaar extra heeft ingezet.

De boerenkooltocht
Deze feestelijke dag voor de scoutinggroep begon met de Boerenkooltocht. Rond 15.00 uur gingen de wandelaars op pad. De kinderen van De Jaguars wandelden samen met hun ouders, opa’s, oma’s of andere bekenden door Rijswijk en liepen langs de mooiste plekjes. Na afloop van de boerenkooltocht stond er een zelfgemaakte boerenkool met worst en spekjes klaar in het clubhuis. Deze zelfgemaakte Hollandse maaltijd werd gemaakt door de penningmeester.

Boerenkool met een ‘Gouden Rookworst’ en spekjes
Voordat de stamppot werd opgeschept, reikte de burgemeester ‘De Gouden Rookworst’ uit aan de dertig vrijwilligers, een prijs die heel belangrijk is voor de Jaguars. Dit is namelijk een prijs voor een onderdeel van de scoutinggroep dat zich het voorbije jaar extra heeft ingezet. Dit jaar is de prijs uitgereikt door burgemeester Huri Sahin aan de dertig vrijwilligers. Afgelopen jaar was een jaar vol hoogtepunten voor de scoutinggroep. De Jaguars hebben een erg druk jaar gehad waarin er veel is gevraagd van de  vrijwilligers. Een mooi hoogtepunt is bijvoorbeeld het team dat namens de Rijswijkse scoutinggroep de Jaguars in het pinksterweekend meedeed aan de Landelijke Scouting Wedstrijden, en een keurige 34ste plaats eindigde, 117 scoutingteams uit heel Nederland streden in Baarn om de titel ‘Beste Scouts van Nederland’

Foto gemaakt door: Robert Heijdemann.