Vandalisten slopen meerdere auto’s in de Kleurenbuurt

Vandalisten slopen meerdere auto’s in de Kleurenbuurt

De afgelopen maanden heeft in de Kleurenbuurt in Rijswijk meerdere malen vandalisme plaatsgevonden. Verschillende auto’s in de buurt zijn kapot gemaakt.  Autospiegels worden kapot gemaakt en tankdoppen worden open gedraaid.

Meerdere keren
Bianca Tettero is een bewoner van de wijk. Ook zij heeft sinds drie maanden geleden last van vandalisme. “Mijn spiegels zijn nu al drie keer ingeklapt door een of meerdere personen. Dit doen ze dan de verkeerde kant op waardoor ze beschadigd raken”. Bianca moet zelf de schade betalen aangezien haar auto niet all-risk verzekerd is. Dit kan van €100 tot wel €500 oplopen.

Zowel buitenspiegels als tankdoppen
Niet alleen Bianca is slachtoffer van dit misdrijf. Veel meer bewoners hebben er last van. Bij zowel de overburen als de onderburen van Bianca is al hetzelfde gebeurd. Niet alleen de buitenspiegels worden gesloopt. Ook tankdoppen worden opengedraaid. Dit kan zware gevolgen hebben. Er komen gevaarlijke stoffen vrij en als er een vonkje bij komt is er een grote kans tot een explosie.

Alertheid
Dat het vandalisme al zo lang aan de gang is eist ook zijn tol op de alertheid van de buurt: “Ik blijf vaker naar buiten kijken tegenwoordig in de hoop de daders een keer te kunnen betrappen”.