Verkeerswijzigingen tijdens gedeeltelijke sluiting Laan van Nootdorp

Verkeerswijzigingen tijdens gedeeltelijke sluiting Laan van Nootdorp

In de komende dagen zal de rijbaan richting Den Haag op de Laan van Nootdorp gesloten zijn, en dit zal duren tot en met vrijdag 26 januari. Deze afsluiting is het gevolg van een incident waarbij de fundering van een kunstwerk met slangen de stadsverwarming beschadigde. Als reactie hierop is het betreffende sculptuur tijdelijk verwijderd, terwijl de gemeente plannen maakt voor de herplaatsing ervan.

Over de verkeerde rijbaan
Om de reparaties aan de stadsverwarming uit te voeren, moet een deel van de rijbaan worden opengebroken. Sinds maandag 15 januari wordt het verkeer vanuit Den Haag omgeleid over de ‘verkeerde’ rijbaan naar de Veenweg. Bij de kruising met de Veenweg zijn de verkeerslichten uitgeschakeld, en gedurende 24 uur per dag zijn verkeersregelaars aanwezig om de verkeersstroom te begeleiden.

Extra hulp
Daarnaast worden op verschillende wegen extra omleidingsborden geplaatst om weggebruikers te informeren over de gewijzigde verkeerssituatie. De gemeente zal de komende dagen nader onderzoek doen om te bepalen waar het kunstwerk met slangen opnieuw zal worden geplaatst.