Gemeente heeft er drie nieuwe veegwagens bij

Gemeente heeft er drie nieuwe veegwagens bij

Sinds dinsdag 16 januari heeft de gemeente Leidschendam-Voorburg drie nieuwe veegwagens in haar vloot, waarvan twee voor wegen en één voor winkelgebieden en fietspaden. De voertuigen rijden op biodiesel, in lijn met de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente.

Geen vaststaande route
Met deze toevoeging aan het wagenpark neemt de gemeente het machinale vegen in eigen beheer. De veegwagens gaan iedere dag op pad en vegen op plekken waar zij het hardst nodig zijn. Zij hebben geen vaststaande route meer, omdat dat niet effectief is gebleken.

Toen dit nog wel het geval was reed de veegwagen bijvoorbeeld op een vastgestelde dag door een schone straat, maar kwam er lange tijd niet als er veel vuil lag. De voorlieden van de wijkteams controleren nu zelf in welke straten het nodig is om te vegen

Vaker vegen?
Bewoners worden aangemoedigd om feedback te geven via het online meldformulier als zij vinden dat bepaalde straten vaker moeten worden geveegd.