[VIDEO] Kinderboerderij ’t Akkertje ondersteund door medewerkers met verstandelijke beperking

[VIDEO] Kinderboerderij ’t Akkertje ondersteund door medewerkers met verstandelijke beperking

Kinderboerderij ’t Akkertje is vandaag sneeuwwit geworden. Door de sneeuw die gevallen is, is de boerderij een stuk kouder geworden. De dieren in de boerderij worden onder andere verzocht door Rita. Rita is niet de enige die de boerderij verzorgt, dit doet ze met verstandelijk beperkte mensen van Middin.

Een fijne leefomgeving
In samenwerking met de gemeente Rijswijk en de zorgorganisatie Middin wordt er bij de kinderboerderij ’t Akkertje een fijne leefomgeving voor dieren geboden. De dieren hebben grote verblijven en goede verzorgers. Schapen, een koe, varkens en nog meer dieren worden allemaal verzorgd door medewerkers van Middin en Rita. De meeste medewerkers zijn verstandelijk beperkt en hebben zo een leuke bezigheid voor hun dag. Dit wordt onder begeleiding gedaan. Ze kunnen helpen met de beestjes eten geven, verblijven schoonmaken en nog meer.

Kou maakt niet veel uit
Dat het zo koud is maakt de dieren niet heel veel uit. Door hun dikke wintervacht voelen ze de kou vrijwel niet. Wel zoeken ze soms iets meer warmte in de stallen. Dit kan door extra stro. De dieren die zwanger zijn hebben wel erg de behoefte om meer te eten. Vooral de geiten eten wat meer dan de andere dieren in deze kou.