AM start laatste fase Villapark Eikelenburgh in Rijswijk

AM start laatste fase Villapark Eikelenburgh in Rijswijk

In een feestelijke bijeenkomst ter ere van de voortgang van Villapark Eikelenburgh in Rijswijk heeft gebiedsontwikkelaar AM de start aangekondigd van de laatste fase van dit grote bouwproject. Met 36 nieuwe woningen, verdeeld over twaalf herenhuizen van het type Opaal en 24 rijwoningen van het type Zirkoon, markeert deze fase het hoogtepunt van het project dat zich kenmerkt door zijn jaren dertig architectuur in de stijl van de Haagse school.

Oplevering
Het gebied, gelegen tussen de Sir Winston Churchilllaan, de Mgr. Bekkerslaan en de Rijner Watering, wordt nu voltooid met een totaal van ruim 250 woningen. BAM Wonen, verantwoordelijk voor de realisatie, verwacht de oplevering van deze laatste fase in het vierde kwartaal van 2024.

Duurzaamheid
Wat Villapark Eikelenburgh onderscheidt, is de duurzaamheid van de woningen. Alle huizen zijn voorzien van een innovatieve warmte- en koudeopslaginstallatie. Hierbij wordt de warmte van de zomer benut om het huis in de winter te verwarmen en vice versa, waardoor de huizen niet alleen duurzaam maar ook toekomstbestendig zijn.

Groot succes
De woningen variëren in grootte van 96 m² (GBO) tot en met 197 m², met prijzen tussen € 376.300 en € 808.400 v.o.n. Opmerkelijk is dat alle woningen al verkocht waren voor de start van de bouw, wat getuigt van het succes en de aantrekkingskracht van dit project op verschillende doelgroepen.

Een belangrijke mijlpaal
De officiële handeling ter markering van deze mijlpaal vond plaats op woensdag 17 januari. Wethouders Armand van de Laar en Gijs van Malsen van de gemeente Rijswijk legden een fraaie vloerplaat bij een van de herenhuizen, waarop zowel de toekomstige bewoners als de wethouders hun goede wensen hebben vastgelegd.

Samenwerking tussen AM en gemeente Rijswijk
Gilbert Kokenberg, directeur projecten bij AM, benadrukte tijdens de bijeenkomst de succesvolle samenwerking tussen de gemeente, AM en andere betrokken partijen. Hij merkte op dat deze samenwerking heeft geleid tot een onderscheidende wijk waar met veel plezier wordt gewoond, en waarbij alle woningen, vanaf de start in 2012 tot aan de realisatie van deze laatste fase, dezelfde hoogwaardige kwaliteit uitstralen.

Met de afronding van Villapark Eikelenburgh in zicht, belichaamt dit project niet alleen de groei van de gemeente Rijswijk maar ook het succes van doordachte stadsontwikkeling en duurzaam wonen.