Intentieovereenkomst KC Ruysdael ondertekend

Intentieovereenkomst KC Ruysdael ondertekend

Het gebouw van basisschool Maria Bernadette en de naastgelegen gymzaal aan de Van Ruysdaellaan in Leidschendam-Voorburg zijn toe aan vernieuwing, zo hebben de gemeente Leidschendam-Voorburg, Stichting Panta Rhei, Vlietkinderen, en Tafeltennisvereniging VVV geconstateerd. Op 16 januari hebben deze partijen een intentieovereenkomst ondertekend om gezamenlijk een nieuw Kindcentrum genaamd KC Ruysdael te realiseren.

Duurzaam en fris Kindcentrum
Wethouder Jeffrey Keus, verantwoordelijk voor onderwijshuisvesting, benadrukt het belang van een modern en duurzaam Kindcentrum: “Een duurzaam en fris Kindcentrum waar kinderen in optimale omstandigheden kunnen leren, spelen en sporten, daar gaan we met z’n allen voor! Samen onderzoeken we wat daar allemaal voor nodig is. Daar betrekken we ook de omgeving bij. Een eerste goed bezochte informatiebijeenkomst heeft al plaatsgevonden.”

Wellicht ook plek voor tafeltennisvereniging VVV
Het beoogde Kindcentrum zal plaats bieden aan 280 leerlingen en huisvesten tevens een nieuw kinderdagverblijf van Vlietkinderen met 4 opvanggroepen. Wethouder Astrid van Eekelen, verantwoordelijk voor sport, voegt toe: “Tafeltennisvereniging VVV is een levendige vereniging van inmiddels meer dan 75 jaar oud. Al langere tijd is de vereniging gevestigd in deze wijk en wordt zeer gewaardeerd door al haar leden. We onderzoeken daarom ook of zij als huurder op deze plek terug kan komen met een bredere wijkfunctie.”

Hoe verder?
De ondertekende intentieovereenkomst markeert het begin van een gezamenlijke verkenning van het voorstel, waarin alle relevante aspecten zoals financiën, infrastructuur en mogelijke effecten op de lokale gemeenschap worden meegenomen. Bij een succesvolle uitwerking en positieve evaluatie zullen een Programma van Eisen en een Ruimtelijk Kader worden opgesteld. Vervolgens kan Stichting Panta Rhei als bouwheer aan de slag met het selecteren van een ontwerpteam.

Overeenkomst
De intentieovereenkomst werd namens de gemeente ondertekend door wethouders Jeffrey Keus (onderwijshuisvesting) en Astrid van Eekelen (sport). Namens Stichting Panta Rhei zette bestuurder Mathieu Arnouts zijn handtekening, terwijl Stichting Vlietkinderen vertegenwoordigd werd door waarnemend bestuurder Jeroen Glen en Tafeltennisvereniging VVV door plaatsvervangend voorzitter Mark van ‘t Walderveen.