Leerlingen volgen masterclass over energietransitie bij de Energy Cave

Leerlingen volgen masterclass over energietransitie bij de Energy Cave

Vorige week bezochten ongeveer 120 leerlingen van het Rijswijks Lyceum en Van Vredenburch College de Energy Cave in het kader van loopbaanbegeleiding. De leerlingen, verdeeld over vijf klassen 3VMBO-T, namen deel aan een masterclass over energietransitie, gegeven door Darel Education.

Leerzame dag vol energie
De leerlingen maakten een leerzame dag mee, waarin ze een rondleiding kregen in het belevingscentrum genaamd de Energy Cave. De Energy Cave- campus in Rijswijk zal zich de komende jaren in gaan zetten om de ontwikkeling van geothermie te versnellen. Daarnaast brachten ze een bezoek aan het fieldlab Rijswijk Centre for Sustainable Geo-energy. Het hoogtepunt van de dag was de indrukwekkende boortoren van TNO, die specifiek wordt gebruikt voor onderzoek naar geothermie. Zo waren de leerlingen vooral onder de indruk van de grootte en het belang van deze boortoren voor het begrijpen van geothermisch onderzoek.

De masterclass liet hen zien wat er allemaal komt kijken bij de overstap naar schone energie en warmte. Door deze les leerden de leerlingen niet alleen theorie, maar ook hoe ze actief kunnen meedoen aan de maatschappelijke uitdagingen rondom energie. Het gaf de leerlingen ook de kans om mee te denken en te werken aan mogelijke oplossingen.