Bestuurder onder invloed van alcohol en drugs veroorzaakt ravage op snelweg A4 Rijswijk

Bestuurder onder invloed van alcohol en drugs veroorzaakt ravage op snelweg A4 Rijswijk

Een bestuurder van een witte Seat heeft in de vroege ochtend van donderdag 25 januari een ravage veroorzaakt op de A4 bij Rijswijk.

In de berm beland
Even voor 04:00 uur raakte de bestuurder ter hoogte van de afrit van de Prinses Beatrixlaan richting Rotterdam van de weg. Hij ramde een verkeersbord en reed daarna enkele tientallen meters door het gras. Uiteindelijk reedt de wagen schuin van een talud af, tegen de vangrail van de hoofdrijbaan en daarna in een betonnen afwateringsgeul. Hier kwam de auto vast te zitten.

Twee rijstroken afgesloten
De bestuurder kon snel uit de wagen klimmen, echter wilde hij geen hulp. Omstanders belde 112, hierop kwamen de politie en de ambulancedienst ter plaatse. Rijkswaterstaat sloot in verband met het ongeval twee rijstroken richting Rotterdam af. De bestuurder raakte wonder boven wonder niet gewond. Wel testte hij positief op alcohol en bij een drugstest op THC. Hij is hierop aangehouden.

Olie op de weg
De auto die total-loss verklaard werd is met een kraan uit de betonnen geul gehaald. Omdat er onder andere sprake is van olie lekkage bleef één rijbaan van de A4 richting Rotterdam, en de afrit richting de Prinses Beatrixlaan afgesloten.