Drugslijn Brian aangepakt, Rijswijkers aangehouden

Drugslijn Brian aangepakt, Rijswijkers aangehouden

De politie heeft eind oktober vijf verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de beruchte drugslijn Brian. Deze drugslijn, die naar schatting meer dan 100 transacties per dag faciliteerde en ongeveer 15 koeriers in dienst had, is daarmee succesvol aangepakt.

Langdurig onderzoek
De arrestaties vonden plaats als resultaat van een langdurig onderzoek dat in juni van het voorgaande jaar werd gestart op basis van verkregen informatie over mogelijke drugshandel in Den Haag en omstreken.

Nog drie verdachten vast
De verdachten, in de leeftijd van 22 tot 37 jaar en afkomstig uit Den Haag en Rijswijk, worden momenteel onderzocht door de recherche. Op dit moment zitten nog drie van hen in voorlopige hechtenis.

SMS
De politie heeft contactpersonen benaderd die in de afgelopen maanden in verbinding stonden met de beruchte ‘dealtelefoon’ van drugslijn Brian. Ongeveer 900 mensen ontvingen deze week een sms van de politie met informatie over de negatieve gezondheidsrisico’s van drugsgebruik en de ernstige maatschappelijke gevolgen ervan voor leefbaarheid, veiligheid en milieu.

Drugshandel aangepakt
Het onderzoek onthulde dat de drugslijn Brian vermoedelijk verantwoordelijk was voor een aanzienlijk aantal transacties, en dit ingrijpen is een belangrijke stap in het bestrijden van de drugshandel in de regio.

De politie roept de inwoners op om informatie te delen als er vermoedens zijn dat de drugslijn Brian weer actief is. Meldingen kunnen worden doorgegeven aan de recherche via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.