HVV Te Werve trekt stekker uit eerste elftal en stopt na 107 jaar

HVV Te Werve trekt stekker uit eerste elftal en stopt na 107 jaar

HVV Te Werve houdt na het huidige voetbalseizoen op te bestaan. De voetbalclub uit Rijswijk, opgericht in 1916, trekt het vlaggenschip terug uit de competitie. Het tweede elftal maakt het seizoen wel af. Daarna sluit het boek van Te Werve.

Doorstart
In april van vorig jaar was er al onduidelijkheid over het voorbestaan van de club. Aanvankelijk zouden de drie resterende elftallen van de club zich aansluiten bij KRSV Vredenburch. Uiteindelijk werd hier van af gezien en ging de club op toch op eigen houtje verder.

Successen 
Sinds het seizoen 2014-2015 promoveerde Te Werve drie keer op rij. in de seizoenen 2015-2016 en 2016-2017, werd het zelfs kampioen wat uiteindelijk promotie naar de eerste klasse opleverde. Het seizoen daarna viel het doek echter al snel. Te Werve degradeerde uiteindelijk via de nacompetitie weer naar de tweede klasse.

Tegen Ajax in de KNVB Beker
In dat seizoen, 2017-2018, ging het in de competitie misschien niet goed. Maar in de het regionale bekertoernooi kwam de club tot de halve finale. Dit gaf recht op deelname aan de ‘grote’ KNVB Beker.

In de voorronde voor het hoofdtoernooi moest worden afgerekend met Marvilde uit Noord-Brabant. Dit lukte. Door deze overwinning plaatste Te Werve zich voor de KNVB Beker. Bij de loting kwam recordkampioen van Nederland AFC Ajax uit de koker rollen. Die wedstrijd ging uiteindelijk met 0-7 verloren.

Mindere periode
Na de doorstart in 2023 kwam de club uit in de derde klasse. Hierin eindigde Te Werve op de tiende plaats waardoor het veroordeeld was tot promotie/degradatiewedstrijden. In de kwartfinale van deze nacompetitie werd Rohda’76, de club waar een van onze redacteuren onder contract staat, na verlenging met 3-2 verslagen. In de halve finale was VV Zwammerdam met maar liefst 7-0 te sterk waardoor de club degradeerde naar de vierde klasse.

Einde van Te Werve
Op dit moment staat de club op de tiende plaats in de vierde klasse. “Op de laatste trainingen kwam er niemand meer opdagen.” Aldus een selectiespeler. In de winterstop is nu besloten om het eerste elftal terug te trekken uit de competitie. Alleen het tweede elftal van de verenging zal dit seizoen nog afmaken. Daarna zien we het groen-witte tenue van HVV Te Werve niet meer terug op de Nederlandse amateurvelden.