Oplichters doen zich voor als politieagent in Pijnacker-Nootdorp

Oplichters doen zich voor als politieagent in Pijnacker-Nootdorp

Momenteel ontvangt de politie in Pijnacker-Nootdorp talrijke meldingen van personen die telefonisch worden benaderd door iemand die beweert een politiemedewerker te zijn. Inwoners van Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Zoetermeer worden eveneens aangeraden om alert te zijn. Ouderen worden ook gewaarschuwd voor deze vorm van oplichting.

Opvallende werkwijze
Deze oplichters gaan op een opvallende manier te werk. Zo vertelt deze persoon een verhaal, waarbij vragen worden gesteld over de aanwezigheid van geld en sieraden in huis, en vraagt om zich bij het politiebureau te melden. De politie verzoekt je om hier niet om hier niet op in te gaan. Het namelijk niet om een echte politiemedewerker.

De politie zal namelijk in geen enkel geval telefonisch informeren naar de aanwezigheid van geld en/of sieraden in je huis. Beantwoord dus nooit dergelijke vragen en laat nooit onbekenden je huis binnen. Als je zo’n telefoontje hebt ontvangen, bel dan direct 0900-8844.

Indien er vervolgens onbekende personen aan je deur staan, open dan niet en bel indien nodig 112. Maak eventueel foto’s van de betrokken persoon/personen als bewijsstuk.