Fotoclub Rijswijk komt met regionale foto tentoonstelling

Fotoclub Rijswijk komt met regionale foto tentoonstelling

Fotoclub Rijswijk presenteert momenteel een tentoonstelling in de Bibliotheek Ypenburg, gelegen aan Schrabber 8 in Den Haag. Deze expositie loopt nog tot eind februari 2024 en is het resultaat van een samenwerking met drie andere fotoclubs uit de regio.

Samenwerking
De fotoclub werkt al geruime tijd samen met De Leidschenveense Fotoclub, Fotoclub Diafragma, en Fotokring Leidschendam-Voorburg. Samen organiseren ze jaarlijks diverse activiteiten, waaronder het uitnodigen van fotografen om hun werk te presenteren. Daarnaast wordt er jaarlijks een thema gekozen dat in het programma van alle vier de clubs wordt opgenomen.

Permanente expositie
Naast de tijdelijke tentoonstelling in de bibliotheek heeft Fotoclub Rijswijk ook een permanente expositie in Florence – Woonzorgcentrum Steenvoorde, gelegen aan Generaal Spoorlaan 62 in Rijswijk. Op de begane grond sieren foto’s van clubleden twee gangen, waarbij ieder halfjaar de helft van de foto’s wordt vervangen, zodat er steeds nieuwe creatieve werken te bewonderen zijn.

Clubavonden
Fotoclub Rijswijk beschikt over een eigen clubruimte in het Havenkwartier in Rijswijk. Hier vinden wekelijkse clubavonden plaats gedurende de periode van september tot juni, elke vrijdagavond van 20.00 uur tot 22.30 uur. Tijdens deze avonden worden door de leden meegebrachte (digitale) foto’s stuk voor stuk ingeleid en gezamenlijk besproken. Een bijzonder aspect van deze bijeenkomsten is dat er geen onderlinge wedstrijden worden gehouden, waardoor de nadruk ligt op het delen en bespreken van creatieve expressies.