Primeur: ‘Hier begint de zee’-tegel onthulling op 14 februari

Primeur: ‘Hier begint de zee’-tegel onthulling op 14 februari

Een opvallend initiatief om bewustwording te creëren over watervervuiling krijgt een start in Pijnacker-Nootdorp. De ‘Hier begint de zee’-tegels, vinden nu ook hun weg naar de gemeente. De eerste tegel wordt op woensdag 14 februari om 16.00 uur onthuld bij het Gemeentekantoor aan het Oranjeplein.

‘Hier begint de zee. Niets ingooien a.u.b.’
Deze bijzondere stoeptegels, voorzien van een pijl wijzend naar het water, dragen de boodschap ‘Hier begint de zee. Niets ingooien a.u.b.’ en worden strategisch geplaatst bij waterlocaties. Het initiatief, gestart door Rotaryclub Pijnacker-Nootdorp, heeft ook in Pijnacker-Nootdorp steun gekregen van de gemeente. Burgemeester Björn Lugthart en Rotaryvoorzitter Ferdi Hakvoort zullen gezamenlijk de eerste tegel onthullen.

Jubileum
De datum van 14 februari is symbolisch, want het markeert het 50-jarig jubileum van de oprichting van de Rotary Club Pijnacker-Nootdorp. De gemeente heeft aangegeven de kosten van het plaatsen op zich te nemen, en de Rotary zoekt sponsoren, zowel particulieren als bedrijven, om meer tegels te financieren.

Ook informeren op scholen
De tegels zullen verspreid worden over de kernen Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw, bij drukbezochte locaties zoals winkelcentra, scholen en sportparken. Bij scholen is het plan om samen met de schoolleiding educatieve momenten te creëren rondom het thema watervervuiling.

Geïnteresseerden die willen bijdragen aan dit initiatief kunnen contact opnemen met de Rotary Club Pijnacker-Nootdorp via deze link. Iedereen die het leggen van de eerste tegel wil bijwonen, is van harte welkom op 14 februari.