Vervul een Ouderenwens brengt stralende momenten voor minder mobiele ouderen

Vervul een Ouderenwens brengt stralende momenten voor minder mobiele ouderen

In een poging om ouderen in Pijnacker-Nootdorp sociaal actief te houden en verbonden te laten voelen, lanceert het initiatief ‘Vervul een ouderenwens’ een programma om de langgekoesterde wensen van minder mobiele ouderen te vervullen. Met de steun van betrokken ondernemers, enthousiaste vrijwilligers en lokale maatschappelijke partners wordt er gestreefd naar het creëren van betekenisvolle momenten voor hen die weinig familie of relaties in hun omgeving hebben.

Een gezellig uitstapje
Het programma richt zich op het vervullen van diverse wensen, zoals het maken van een fietsrondje door de natuur met een duofiets, een bezoek aan een museum, een gezellig uitstapje naar de bioscoop, of ontspannen over het Scheveningse strand rijden met een strandscootmobiel. Voor ouderen die deze activiteiten niet zelf kunnen organiseren, biedt ‘Vervul een ouderenwens’ de helpende hand.

Hoe kan je meedoen?
Ouderen of hun naasten kunnen de speciaal ontworpen wenskaarten ophalen op verschillende locaties, waaronder Woonzorgcentrum Veenhage, Huiskamer Keijzershof, SWOP en Welzijnscentrum De Kiezel. Deze kaarten kunnen persoonlijk worden ingevuld met de gewenste activiteit en eventuele bijzonderheden. Naast de papieren versie is er ook een digitale wenskaart beschikbaar op de website www.vervuleenouderenwens.nl.

Hoe werkt het?
1. Vul de kaart in met de gevraagde gegevens.
2. Vermeld de wens.
3. Beantwoord de vragen.
4. Vermeld eventuele bijzonderheden.
5. Verstuur de ingevulde wenskaart naar info@vervuleenouderenwens.nl of lever deze in bij een van de genoemde adressen.

Zodra ‘Vervul een ouderenwens’ de wens ontvangt, wordt gekeken of deze vervuld kan worden. Het initiatief neemt vervolgens contact op met de indiener.

Vrijwilligers gezocht!
Vrijwilligers spelen een belangrijke rol bij ‘Vervul een ouderenwens’. Als je een betrokken, enthousiaste vrijwilliger bent die gemakkelijk contact legt en behulpzaam is, kan je een waardevolle bijdrage leveren. Het vrijwilligerswerk biedt de mogelijkheid om iets bijzonders te betekenen voor een oudere inwoner van de gemeente, nieuwe mensen te ontmoeten en hen te begeleiden tijdens activiteiten. Voor meer informatie of om je aan te melden als vrijwilliger, neem contact op via info@vervuleenouderenwens.nl of bel naar 06 – 13 54 27 38.