Creatieve voorjaarsvakantie bij Bibliotheek Rijswijk

Creatieve voorjaarsvakantie bij Bibliotheek Rijswijk

Bibliotheek Rijswijk organiseert tijdens de komende voorjaarsvakantie een reeks activiteiten gericht op kinderen. De agenda omvat onder meer workshops voor stop-motion, het bouwen van je eigen LEGO-robot, en het creëren van een LEGO-speeltuin. Deze activiteiten zijn bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar.

Stop-Motion workshop
De stop-motion workshop biedt kinderen de kans om samen met een partner een kort, boeiend filmpje te maken door middel van het sequentieel plaatsen van foto’s. Met behulp van een iPad, verstrekt door de workshopbegeleiders, kunnen de deelnemers hun eigen tekeningen en afbeeldingen tot leven brengen in een zelfgemaakte film. De workshop vindt plaats op maandag 19 februari van 13.30 tot 15.30 uur in de Bibliotheek Rijswijk (Atelier Trias). Deelnemers worden aangemoedigd om hun eigen foto’s en plaatjes mee te brengen voor gebruik in de film. De kosten bedragen € 3,50 voor leden, € 5,00 voor niet-leden en € 1,50 voor bezitters van een Ooievaarspas.

“Robot bouwen met LEGO”
Op vrijdag 23 februari kunnen kinderen vanaf 9 jaar deelnemen aan de workshop “Robot bouwen met LEGO” in de Bibliotheek Rijswijk (Stadsl@b). Tijdens deze sessie, die loopt van 13.00 tot 14.30 uur, krijgen deelnemers de kans om hun eigen unieke LEGO-robot te creëren, met mogelijkheden zoals stemnabootsing, kameropruiming of zelfs hondenuitlaatdiensten. De kosten zijn hetzelfde als voor de stop-motion workshop. Dus: € 3,50 voor leden, € 5,00 voor niet-leden en € 1,50 voor bezitters van een Ooievaarspas.

“Speeltuin bouwen met LEGO”
Diezelfde dag, op vrijdag 23 februari van 15.30 tot 17.00 uur, is er de workshop “Speeltuin bouwen met LEGO”, eveneens gehouden in de Bibliotheek Rijswijk (Stadsl@b). Kinderen vanaf 6 jaar kunnen hieraan deelnemen zonder begeleiding van ouders. Samen met de Bonte Bouwplaats kunnen ze hun droomspeeltuin bouwen met LEGO-stenen. Of het nu gaat om een glijbaan die over de kop gaat, een doolhof of een zweefmolen, de creativiteit van de deelnemers staat centraal. Net als de andere workshops, bedragen de kosten € 3,50 voor leden, € 5,00 voor niet-leden en € 1,50 voor bezitters van een Ooievaarspas.

Voor degenen met een Ooievaarspas is het mogelijk om hun kaartje ter plaatse aan te schaffen bij de Bibliotheek.