Gratis cursus biedt rokers de kans om te stoppen met roken

Gratis cursus biedt rokers de kans om te stoppen met roken

Ongeveer 80% van de mensen die vast roken hebben de wens om te stoppen met roken, en hoewel het geen eenvoudige opgave is, is er nu een gratis oplossing beschikbaar. De cursus ‘Omgaan met Stress en Stoppen met Roken’ wordt aangeboden om rokers te ondersteunen bij het doorbreken van deze gewoonte en vergroot hierbij de kans om voorgoed te stoppen.

Huis van de stad
De cursus, die plaatsvindt in het Huis van de stad Rijswijk, strekt zich uit over een periode van 7 weken en vindt plaats op maandagavonden. De exacte data van de cursus zullen op een later tijdstip worden onthuld.

Financiële voordelen
Naast het feit dat stoppen met roken bijdraagt aan een verbeterde gezondheid, brengt het ook aanzienlijke financiële voordelen met zich mee. Met een gemiddelde kostprijs van € 2920,- per jaar voor een pakje per dag, kunnen de besparingen zeker de moeite waard zijn. Opvallend is dat wanneer iemand erin slaagt een maand niet te roken, de kans maar liefst 5 keer groter wordt dat deze persoon blijvend van de sigaret afblijft.

Rookvrij en Fitter
Voor degenen die geïnteresseerd zijn in deelname aan de cursus of meer informatie willen verkrijgen, is het mogelijk om de website van Rookvrij en Fitter te bezoeken. Inschrijvingen zijn open tot en met 20 februari 2024, en het bijwonen van de cursus is kosteloos.