Officieel uitgifte punt van gratis menstruatieproducten De Smeltkroes

Officieel uitgifte punt van gratis menstruatieproducten De Smeltkroes

In de Muziekbuurt in Rijswijk vind je De Smeltkroes aan het Pieter Postmapad 4. Sinds kort kunnen vrouwen die krap bij kas zitten een gratis pakje maandverband of tampons halen. Deze gratis menstruatieproducten zijn een initiatief van Stichting Armoede fonds.

Menstruatie-armoede
Het Armoedefonds zet zich in voor de beschikbaarheid van gratis menstruatieproducten voor elke vrouw die ze nodig heeft. Via MUP’s (Menstruatieproducten Uitgiftepunten) stellen ze deze producten beschikbaar. Sinds begin januari 2024 zijn er al meer dan 1992 MUP’s verspreid over Nederland, waarmee er meer dan 160.000 vrouwen, jong en oud, ondersteund kunnen worden.

Het Armoedefonds streeft ernaar om vrouwen zelf de keuze te geven in het selecteren van producten die bij hen passen en waar ze zich comfortabel bij voelen. Daarom bieden ze een assortiment aan verschillende soorten, maten en merken maandverband en tampons aan.

De Smeltkroes
Bij De Smeltkroes is iedereen welkom om elkaar te ontmoeten en in gesprek te gaan, een plek waar je jezelf kunt zijn, ongeacht je achtergrond. Ze bieden ondersteuning aan mensen die het nodig hebben, of het nu gaat om angststoornissen, depressie, eenzaamheid of een burn-out. Maar ook als je gewoon behoefte hebt aan een kop koffie en gezelschap, ben je van harte welkom bij De Smeltkroes. Dit is daarom een mooie plek voor een MUP.

Wil je doneren? Dan kun je nieuw, nog verpakte maandverband of tampons in het kasje leggen bij De Smeltkroes. Wel is het belangrijk als je gebruik maakt van het Menstruatieproducten Uitgiftepunt, dat je aan andere denkt en niet meer pakt dan nodig. De Smeltkroes is geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 10:00 uur tot 16:00 uur