Vitality Club: Een nieuwe beweegclub voor 55-plussers in Voorburg

Vitality Club: Een nieuwe beweegclub voor 55-plussers in Voorburg

Op 21 februari aanstaande zal in Voorburg de lancering plaatsvinden van de Vitality Club, een laagdrempelige en wetenschappelijk onderbouwde beweegclub gericht op buurtbewoners van 55 jaar en ouder.

Gezondheid en geluk bevorderen 
De club, die haar ruimte ter beschikking gesteld krijgt door Ad Hoc Beheer en ondersteund wordt door Sport en Welzijn Leidschendam-Voorburg, heeft als doel om gezondheid en geluk onder oudere volwassenen te bevorderen door middel van gemeenschappelijke beweging.

Lichaamsbeweging essentieel
Onderzoek toont aan dat regelmatige lichaamsbeweging essentieel is voor het behoud van een goede gezondheid en welzijn naarmate men ouder wordt. Het blijkt bovendien dat bewegen in groepsverband niet alleen gunstig is voor de fysieke gezondheid, maar ook het sociale netwerk in de buurt versterkt en structuur en ritme biedt aan het dagelijks leven.

Peer coaches
De Vitality Club zal worden geleid door zogenaamde peer coaches, ervaren deelnemers die de groep tijdens de beweegsessies zullen begeleiden. In tegenstelling tot clubs die door betaalde professionals worden geleid, zullen de activiteiten van de Vitality Club worden gestuurd door de leden zelf, ondersteund door hun mededeelnemers.

Opening op 21 februari
Op woensdag 21 februari zijn alle 55-plussers van harte uitgenodigd om tussen 11:00 en 13:00 uur kennis te maken met de club en vrijblijvend deel te nemen aan een beweegsessie onder begeleiding van een peer coach. Het evenement zal plaatsvinden op het adres Van Horvettestraat 3 in Voorburg. Op deze dag zal ook beslist worden welke dag en tijd het meest geschikt is voor de wekelijkse bijeenkomsten.

De oefeningen die tijdens de sessie worden uitgevoerd, zullen volgens de club matig intensief zijn, en geschikt zijn voor deelnemers van alle niveaus. Deelname aan de Vitality Club is volledig kosteloos, vrijblijvend en op eigen risico.