De overgang naar pensioen: op weg naar het volgende hoofdstuk

 De overgang naar pensioen: op weg naar het volgende hoofdstuk

Ben je bijna met pensioen of ben je net met pensioen gegaan in Leidschendam-Voorburg? Woej biedt een driedaagse cursus op 7, 21 maart en 4 april om personen te helpen de belangrijke levensveranderingen rondom pensionering te verkennen. Met pensioen gaan betekent afscheid nemen van je werk en de sociale verbindingen die daarmee samenhangen. Terwijl sommigen hier reikhalzend naar uitkijken, kunnen anderen terughoudend zijn en onzeker over hoe ze de leegte kunnen vullen die wordt achtergelaten door activiteiten die voorheen betekenis en richting gaven.

Driedelige cursus
Duik in de betekenis van pensioen voor jou persoonlijk en de impact ervan op je relaties en omgeving. Wat is belangrijk voor jou, en hoe kun je vorm geven aan deze nieuwe fase in de ochtend? Deze vragen staan centraal in deze driedelige cursus, begeleid door geestelijk verzorger Barbara Zwaan, die gespecialiseerd is in kwesties van betekenis en zingeving. Deze cursus is bedoeld voor degenen die bijna met pensioen gaan of recentelijk deze fase zijn ingegaan. Het is raadzaam om alle drie de sessies bij te wonen om optimaal profijt te hebben van de cursus en een diepgaand begrip van het onderwerp te ontwikkelen.

De sessies vinden plaats van 15.00 tot 17.00 uur in wijkcentrum De Groene Loper, Van Royenstraat 2, Voorburg. Deelname voor alle drie dagen kost €10. Om je aan te melden, neem contact op met Mandy van Winden via Mandy.vanwinden@woej.nl of 06-13554640.