[VIDEO] Station Rijswijk is één van de slechtste stations van het land

[VIDEO] Station Rijswijk is één van de slechtste stations van het land

Station Rijswijk, het station dat vorig jaar een score van 6,1 behaalde, staat nu vrijwel onderaan de lijst met een waardering van 5,8, volgens de recent gepubliceerde ranglijst van best beoordeelde stations in Nederland door ProRail.

Meningen zijn verdeeld
De meningen zijn verdeeld op het station. Zo vinden sommige reizigers een station in RijswijkBuiten een goed idee, maar zijn er ook reizigers die een nieuw station overbodig vinden en liever willen dat het huidige station wordt opgeknapt. Over het renoveren van het huidige treinstation wordt al jaren gesproken, maar ondertussen is er niet veel veranderd. Zo werkt de roltrap na maanden op het perron nog steeds niet en is het station erg vies en gedateerd.

Veiligheid bij het station
Burgemeester Huri Sahin heeft op dinsdag 17 januari 2024, tijdens het Gemeenteraad forum aangekondigd dat het cameratoezicht in het stationsgebied met een jaar wordt verlengd. Dit besluit is genomen na overleg met de politie en het Openbaar Ministerie. Met betrekking tot veiligheid heeft Rijswijks-Belang bijgedragen aan het cameratoezicht rondom Rijswijk station om overlast en criminaliteit te verminderen.