Rijswijks koppel te zien in aflevering van ‘Steenrijk, Straatarm’

Rijswijks koppel te zien in aflevering van ‘Steenrijk, Straatarm’

In de laatste aflevering van Steenrijk, Straatarm op 14 februari deed een Rijswijks koppel mee. Als het rijke gezin wisselden ze een week lang van leven met een arm gezin uit Veghel, een dorp in Noord-Brabant. Hier wordt het Rijswijkse koppel duidelijk hoe het is om als arm gezin van zestig euro per week te moeten leven. En dit is nog een uitdaging.

Verleden

Omdat de vrouw genaamd Alice als kind zelf ook in een moeilijke situatie heeft gezeten, wil ze zien hoe arme gezinnen nu rondkomen. Ze is zelf nu al een tijdje uit de problemen, maar wil toch ervaren hoe dit voor anderen is. Ook wilde ze een arm gezin een week rijkdom gunnen, zodat ze even zeven dagen zonder stres kunnen leven. Wanneer Alice de kamer van de jonge jongen binnenstapt wordt ze overweldigd door hoe kaal en ongezellig het eruit ziet en schieten de tranen in haar ogen. ‘Ik gun zo’n jongen gewoon een fijne, gezellige kamer.’ zegt ze.

Impact maken

Omdat Alice en haar vriend Kevin zo waren geschrokken van de woonsituatie van alleenstaande moeder Angelique en haar zoon Kayro, hebben ze besloten een handje te helpen. Alice belde haar vader op om te vragen of hij ze kon helpen met klussen. Zo zorgen ze dat het gezin niet alleen een week kan genieten, maar ook dat ze terugkomen en blij verrast zullen zijn met een verbeterde woonsituatie.

Ontmoeting

Een week na de ruil hebben de twee gezinnen elkaar ontmoet. Angelique sprak met Alice over het feit dat ze toch een vrij vergelijkbare jeugd gehad hebben en dat ze elkaar hierdoor goed konden begrijpen. Angelique en haar zoon hebben het positief ervaren en waarderen de hulp die Alice en Kevin hun geboden hebben met het onderhoud van hun huis.