Rijswijkse badmintonner Mark Caljouw uitgeschakeld op EK voor landenteams

Rijswijkse badmintonner Mark Caljouw uitgeschakeld op EK voor landenteams

In een boeiende confrontatie op het Europees Kampioenschap voor landenteams in Lodz, Polen, is het Nederlandse mannenteam helaas uitgeschakeld na een nipte nederlaag tegen Engeland. De laatste groepswedstrijd zag Nederland de enkelspelen domineren dankzij overwinningen van Rijswijker Mark Caljouw en Joran Kweekel. Echter eindigt het toernooi hier voor de Nederlanders nadat Engeland uiteindelijk met 3-2 te sterk was.

Sterk begin
De badmintonners begonnen nog sterk aan het EK. In de eerste wedstrijd werd Oekraïne met 5-0 verslagen. In de tweede groepswedstrijd was Frankrijk met 5-0 te sterk, waardoor er gewonnen moest worden van Engeland.

Vijfde partij
De beslissende vijfde partij tussen Finn Achthoven en Toby Penty werd een ware strijd, maar uiteindelijk bleek Penty de sterkere speler te zijn, waarbij hij Achthoven in twee sets versloeg (tweemaal 21-14). Deze nederlaag betekent dat Nederland niet doorgaat naar de halve finales van het EK Landenteams.

Bron afbeelding: TeamNL