Vraag op tijd nieuw paspoort of ID aan wegens drukte

Vraag op tijd nieuw paspoort of ID aan wegens drukte

Inwoners van Pijnacker-Nootdorp die in het bezit zijn van een paspoort of identiteitskaart die in 2014 is aangevraagd, worden aangemoedigd om snel een nieuwe aanvraag te doen. Dit jaar verwacht de gemeente Pijnacker-Nootdorp namelijk een aanzienlijke toename in het aantal aanvragen voor vernieuwingen vanwege het feit dat deze documenten voor het eerst tien jaar geldig zijn en de eerste lichting in 2014 verloopt.

De verwachte drukte wordt toegelicht door het feit dat in 2014 veel inwoners een nieuw paspoort of identiteitskaart hebben aangevraagd, wat betekent dat deze documenten in 2024 hun geldigheid zullen verliezen. De vervaldatum van uw paspoort of identiteitskaart is te vinden op het document zelf.

Afspraak maken
Om de vernieuwing soepel te laten verlopen, wordt aangeraden om snel een afspraak te maken voor het aanvragen van een nieuw paspoort of identiteitskaart. Dit kan eenvoudig worden gedaan via de website www.pijnacker-nootdorp.nl/afspraak-maken. Voor degenen die liever telefonisch een afspraak maken, is het mogelijk om te bellen naar het telefoonnummer 14 015.

Drukker dan normaal
Opmerkelijk is dat de publieksbalies momenteel al drukker zijn dan normaal. Als er op korte termijn geen afspraak beschikbaar is, wordt aangeraden regelmatig het afspraaksysteem te controleren, omdat geannuleerde afspraken en extra mogelijkheden regelmatig worden toegevoegd. Voor degenen die geen afspraak hebben, is het ook mogelijk om zonder afspraak langs te komen tijdens de openingstijden, maar er moet rekening worden gehouden met mogelijk langere wachttijden.

Spoedgevallen
Voor spoedgevallen waarbij het niet mogelijk is om minimaal twee weken voor de benodigde datum een afspraak te maken, is er de mogelijkheid om telefonisch contact op te nemen met het Pijnacker-Nootdorps Contact Centrum via het telefoonnummer 14 015. Samen wordt dan gekeken naar de opties voor het plannen van een spoedafspraak.