Nootdorp verliest opnieuw stukje nostalgie door sloop van houten huisje

Nootdorp verliest opnieuw stukje nostalgie door sloop van houten huisje

Een huisje in Nootdorp, gebouwd in de jaren 70 of 80 en decennialang het thuis van een liefdevol echtpaar, is gesloopt. Het houten huisje aan de Geerweg, het laatste in zijn soort, stond al lange tijd te verrotten, en dus is het tijd voor iets nieuws.

Een nieuw leven
Twee kleinkinderen van het echtpaar dat eerder in het huisje woonde, hebben besloten om het huis nieuw leven in te blazen. Het verouderde huisje maakt plaats voor een twee-onder-een-kap woning die past bij de nostalgische sfeer van het oude gebouw.

De cirkel is rond
Voor de kleindochter is de cirkel rond: ze heeft zelf in het huisje gewoond en verliet het in december vanwege de koude weersomstandigheden. Nu wil ze weer op dezelfde plek gaan wonen maar dan in een ander en nieuw huis. Jan van der Sman, die eerder een tekening heeft gemaakt van het oude huisje, is gevraagd om hetzelfde te doen voor het nieuwe huis. ‘Ik vind het zo leuk dat ik dit opnieuw mag doen. Als ik langskom, word ik inmiddels ook wel ome Jan genoemd’, aldus Jan.