Politie onderzoekt gevaarlijke brandstichting bij kindcentrum

Politie onderzoekt gevaarlijke brandstichting bij kindcentrum

Maandagavond heeft er brand gewoed bij een kindcentrum aan de Sytwinde, waarbij de politie de omgeving heeft afgezet en momenteel bezig is met een grondig onderzoek.

Zwarte roetplekken
Gelukkig zijn de vlammen niet naar binnen geslagen, maar een deel van het raamkozijn vertoont wel zwarte roetplekken. Nadat de brandweer het pand had gecontroleerd, is de omgeving afgezet met politielinten.

Forensisch opsporing team
Forensische Opsporing (FO)-medewerkers zijn ter plaatse gekomen om sporenonderzoek uit te voeren. Voordat FO-medewerkers hun onderzoek konden starten, heeft een medewerker van het Team Explosieven Verkenner (TEV) de omgeving geïnspecteerd.

Verdachtes
In de nabije omgeving was een aanzienlijke politieaanwezigheid om verdachte personen in de gaten te houden. Op dit moment is nog niet bekend of er al iemand is aangehouden. De autoriteiten zetten zich in om de oorzaak van de brand te achterhalen en verdere stappen te ondernemen in het onderzoek.