Up kinderopvang opent nieuwe peuterspeelschool in Freinetschool Parkrijk

Up kinderopvang opent nieuwe peuterspeelschool in Freinetschool Parkrijk

Een opwindend nieuw hoofdstuk begint voor de kinderopvang in de nieuwbouwwijk Parkrijk in Rijswijk. Op maandag 26 februari 2024 opent Up Kinderopvang een peuterspeelschool in de Freinetschool Parkrijk, gelegen aan de Trilgrasstraat. Dit initiatief komt tot stand dankzij de samenwerking tussen Kinderopvang Morgen, Librijn openbaar onderwijs en de gemeente Rijswijk.

Voorschoolse educatie
Met een capaciteit voor 16 peuters tussen 2 en 4 jaar oud, biedt de peuterspeelschool een stimulerende en veilige omgeving waarin kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. De focus ligt op voorschoolse educatie met aandacht voor taalontwikkeling, sociaal-emotionele groei, motorische en zintuiglijke ontwikkeling, en rekenprikkels. Deze aanpak is ontworpen om de nieuwsgierigheid en vaardigheden van de peuters te bevorderen, waardoor ze goed voorbereid zijn op hun verdere schoolloopbaan.

Behoeften van elk kind staan centraal
De activiteiten zijn zowel op groeps- als individueel niveau gericht, waarbij de behoeften van elk kind centraal staan. Daarnaast is er voldoende ruimte voor vrij spel en beweging, waarbij kinderen worden aangemoedigd om hun eigen interesses te verkennen.

Twee ochtenden per week
Tijdens de schoolweken zijn peuters welkom op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, van 8.30 tot 12.30 uur, waarbij ze twee ochtenden per week kunnen deelnemen. Peuters met een speciale doorverwijzing van het consultatiebureau (CJG) hebben zelfs de mogelijkheid om vier ochtenden per week deel te nemen. De peuterspeelschool staat open voor alle peuters uit Rijswijk, ongeacht hun toekomstige schoolkeuze.

De pedagogisch medewerkers kijken ernaar uit om de peuters te verwelkomen in deze gloednieuwe peuterspeelschool. Beide medewerkers hebben ruime ervaring met het werken met jonge kinderen en zijn al geruime tijd actief binnen Kinderopvang Morgen.

Voor meer informatie en inschrijvingen voor Up Peuterspeelschool kunt u terecht op deze website,of u kunt bellen naar 070-792 0101.