[VIDEO] Creatieve stop-motion workshop voor kinderen

[VIDEO] Creatieve stop-motion workshop voor kinderen

De voorjaarsvakantie is begonnen, en dat betekent dat er weer allerlei leuke activiteiten te doen zijn in Rijswijk. Op maandag 19 februari konden kinderen vanaf 8 jaar, terecht in bibliotheek Rijswijk voor een creative stop-motion workshop.

Creativiteit tot leven brengen
Bij een stop-motion filmpje maak je heel veel foto’s, dan verander je iets heel kleins aan de opstelling en maak je weer een foto. Deze foto’s plak je achter elkaar en dan heb je een filmpje gemaakt. Bij de stop-motion workshop werk je in duo’s aan een leuke korte film. Zo gaven de kinderen een eigen draai aan de film door hun eigen tekeningen en afbeeldingen tot leven te brengen.

De workshop was onder leiding van Bas Tönis, van het bedrijf Maakbeeld. Bij Maakbeeld kun je verschillende stop-motion workshops volgen, met bijvoorbeeld kleipoppetjes en decors.