Eerste historische informatiebord over Pijnacker-Nootdorp wordt onthuld

Eerste historische informatiebord over Pijnacker-Nootdorp wordt onthuld

Hanneke van de Gevel onthult op woensdag 6 maart het eerste historische informatiebord over Pijnacker-Nootdorp. De borden gaan over de geschiedenis en de historische waarde van Pijnacker-Nootdorp. Het eerste bord zal worden geplaatst bij de halve molen aan de Noordeindseweg 76 in Delfgauw om 10.30.

Historische waarde van belang
In een opmerkelijke samenwerking tussen de cultuurwethouder, het Historisch Genootschap Oud-Pijnacker en Nootdorpse Historiën worden binnenkort 15 informatieve borden geplaatst, verspreid over de kernen van Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw. Deze gezamenlijke inspanning is geboren uit een gedeelde passie voor het erfgoed van Pijnacker-Nootdorp en de gezamenlijke wens om de gemeenschap bewust te maken van haar historische waarde.

Reis door de tijd
De borden beloven een boeiende reis naar het verleden en werpen licht op diverse aspecten van de gemeentelijke geschiedenis. Met negen borden in Pijnacker en Delfgauw en nog eens zes in Nootdorp, worden specifieke plekken aangewezen om het erfgoed van elke kern te benadrukken.

Verbintenis met het verleden
Wethouder Van de Gevel onderstreept het belang van dit project en zegt: “Het onthullen van deze informatieborden is een cruciale stap voor onze gemeente. Het biedt de gelegenheid om onze inwoners en bezoekers te verbinden met ons rijke verleden en waardering te kweken voor de bijzondere plaatsen die onze gemeente typeren.”

Ontdek de Locaties
Voor de nieuwsgierigen naar de exacte locaties van de informatieborden, biedt de website van Natuurlijk Pijnacker-Nootdorp en www.pijnacker-nootdorp.nl/monumenten gedetailleerde informatie. Bovendien zijn de borden zelf uitgerust met QR-codes, die je zal leiden naar nog meer fascinerende details over de geschiedenis van de regio.