Gemeente biedt gratis advies aan ondernemers voor verduurzaming

Gemeente biedt gratis advies aan ondernemers voor verduurzaming

Ondernemers in de gemeente Pijnacker-Nootdorp hebben nu de mogelijkheid om kosteloos een afspraak te maken met de bedrijvencoach Energie van de gemeente. De bedrijvencoach staat klaar om ondernemers op maat te ondersteunen bij stappen richting verdere verduurzaming. Uit de eerste ervaringen blijkt dat ondernemers de persoonlijke aanpak van de coach zeer waarderen, aldus wethouder energietransitie Frank van Kuppeveld.

Nieuw energieakkoord
Dankzij het nieuwe Energieakkoord, waarin bedrijven hebben beloofd te werken aan verduurzaming en het verminderen van energieverbruik, biedt de gemeente nu de mogelijkheid aan ondernemers om gratis advies aan te vragen.

Gratis advies
De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft twee bedrijvencoaches aangetrokken die ondernemers kunnen bijstaan bij energievraagstukken. Via de website www.pijnacker-nootdorp.nl/bedrijvencoachenergie kunnen ondernemers kosteloos een gesprek aanvragen. De bedrijvencoach komt op locatie langs, bespreekt vragen en wensen, neemt gegevens op en maakt een rondgang door het bedrijf. Na het bezoek ontvangt de ondernemer een mail met een analyse en tips voor energieverduurzaming. De coach neemt vervolgens na enige tijd opnieuw contact op om aanvullende vragen te bespreken of de voortgang te evalueren.

Huurders
Ook huurders van bedrijfspanden en sportverenigingen kunnen een gesprek aanvragen. Voor huurders ligt de focus op mogelijkheden om het energieverbruik te verminderen. De aanvraag voor een gesprek is ook via dezelfde eerder genoemde website mogelijk.

Met deze initiatieven ondersteunt de gemeente Pijnacker-Nootdorp ondernemers, huurders en sportverenigingen bij het zetten van concrete stappen richting een CO2-neutraal bedrijf, bedrijvenpark of winkelcentrum.