Sportprijs 2023 uitgereikt in Westfield Mall of the Netherlands

Sportprijs 2023 uitgereikt in Westfield Mall of the Netherlands

Maandagavond 26 februari vond de feestelijke uitreiking plaats van de Sportprijs 2023. Sportbar O’Learys in Westfield Mall of the Netherlands was het decor voor de uitreiking. Sporters en teams uit zes verschillende categorieën vielen in de prijzen.

“Jullie zijn een inspiratie voor anderen”
De wethouder sport, Astrid van Eekelen, deelde haar enthousiasme: “Wat is de uitreiking van de Sportprijs ieder jaar weer een feestje! Leuk om te zien hoeveel verschillende sporten dit jaar weer vertegenwoordigd zijn. Of je nu jong of oud bent, een individuele sporter of juist een teamsporter, op topniveau of juist recreatief sport, met of zonder beperking, voor iedereen is er wat wils! Ik wil alle genomineerden en de winnaars van harte feliciteren met hun sportieve prestaties. Jullie zijn een inspiratie voor anderen!”

Sporter van het jaar
De prijs voor sporter van het jaar ging naar Nabil Haryouli. Hij werd onder andere al meerdere keren Nederlands kampioen boksen en op het gebied van MMA (Mixed Martial Arts) is hij nog ongeslagen.

Sporttalent van het jaar
Sporttalent van het jaar is de 14-jarige Esmée Veerman. Zij voetbalt bij Forum Sport en sinds 3 jaar ook bij ADO Den Haag Vrouwen meiden onder 15. Daarnaast is zij onderdeel van Nederland vrouwen onder 15 en hoopt zij dit jaar haar eerste interland te spelen.

55+ Sporter van het jaar
De prijs voor 55+ Sporter ging dit jaar naar de 87-jarige Riet van der Heiden. Sinds 1993 staat Riet al op de tennisbaan. Voornamelijk voor de sociale contacten, afleiding en gezelligheid. Haar motto is vooruitkijken, niet achterom: kijken naar wat ze nog wel kan! Dit heeft haar altijd op de been gehouden.

Inclusieve Sporter van het jaar
Art Post is Inclusieve Sporter van het jaar. Hij hockeyt bij het LG-team van Cartouche in Leidschendam en is 1 van de 4 kinderambassadeurs van Stichting het Gehandicapte Kind.

Sportteam van het jaar
De prijs voor Sportteam van het jaar ging naar het eerste damesteam van VOLEVO (Volleybal Leidschendam Voorburg). Afgelopen seizoen zijn de volleybaldames gepromoveerd naar de landelijke 2e Divisie. Ook wonnen zij het regionale bekertoernooi.

Sportclub van het jaar
De Voorburgse Rugby Club ontving de award voor Sportclub van het jaar. In september 2023 verhuisde VRC naar een permanente locatie aan de Groene Zoom in Voorburg, waar een nieuw kustgrasveld is aangelegd. Ook word er volgens de gemeente hard gewerkt om spelers en ouders warm te ontvangen, activiteiten te organiseren en het nieuwe clubhuis door te ontwikkelen.