[VIDEO] 72 nieuwe woningen gebouwd in nieuwbouwwijk De Scheg te Pijnacker

[VIDEO] 72 nieuwe woningen gebouwd in nieuwbouwwijk De Scheg te Pijnacker

Op 27 februari om 16.00 is het officiële begin gemarkeerd van de constructie van 72 huurappartementen in de nieuwe wijk De Scheg in Pijnacker. De aftrap werd gegeven door Wethouder Frank van Kuppeveld, Dre Boidin, de managing director van Staedion, en Peter Heuvelink, de algemeen directeur van Janssen de Jong Projectontwikkeling, die symbolisch de eerste paal sloegen. Deze huurwoningen zijn een onderdeel van het nieuwbouwproject KIEM ‘Wonen in de Scheg’, waar in totaal meer dan 300 woningen zullen worden gebouwd.

Sociale huurwoningen
In eerste instantie waren er nog wat woningen in de sociale koopsector, maar nu is het sociale huur geworden. De woningen zijn gericht op starters. Het belang van de sociale huurwoningen is dat het een positieve invloed heeft op de woningnood waar Nederland deze periode mee te maken heeft. Dre Boisin, managing director van Staedion, zegt dat de appartementen gebouwd zullen worden voor starters, en dat statushouders hier dus geen voorrang op zullen krijgen. ‘We zetten hier vooral in op lokaal maatwerk. Dat betekent dat we vooral kijken of we mensen uit Pijnacker-Nootdorp hier kunnen laten wonen, dus die hebben voorrang.’ zegt Boisin.

Verhuistreintje
De andere woningen, die al voor een groot deel gebouwd zijn, zijn eengezinswoningen. Als gezinnen in deze woningen zullen wonen, zal er automatisch weer ruimte komen voor starters om de appartementen van de gezinnen over te nemen. Zo blijft het draaiende. Frank van Kuppeveld, wethouder in Pijnacker-Nootdorp, noemt het een ‘verhuistreintje’.  ‘Er is een grote behoefte aan betaalbare woningen in Pijnacker-Nootdorp en we zijn blij dat Staedion hier nu een groot aantal sociale huurwoningen kan realiseren’ geeft van Kuppeveld aan.

Investering
De eerste 72 woningen zijn al in de maak, de andere 28 woningen zal binnenkort aan begonnen worden. Staedion, de woningcorporatie die hierin geïnvesteerd heeft, is de grootste corporatie in Pijnacker-Nootdorp die graag extra woningen wilde toevoegen aan de gemeente. ‘Zo konden we ervoor zorgen dat we meer betaalbaar segment kunnen toevoegen, zodat we ook voor de laagste inkomens en starters kunnen zorgen dat er voldoende woningen zijn’, aldus Boisin.

Samenwerking
Staedion had sowieso al langere tijd beschikking over het grondgebied. Dit was eerst een tuinbouwgebied waar ze wat kassen hadden gekocht, maar ze wilden toch ook graag woningen toevoegen. Dit heeft geleid tot samenwerking tussen projectontwikkelaar en aannemer Janssen de Jong, en Staedion. Ook Janssen de Jong beschikte over een stuk grond in het gebied. Uiteindelijk hebben de twee bedrijven besloten de grondstukken samen te voegen om zo een grote ontwikkeling mogelijk te maken. Dit maakte het voor de gemeente ook makkelijker om een vergunning aan te vragen.