Eerste nieuwkomers zijn geslaagd voor Startklas Inburgering

Eerste nieuwkomers zijn geslaagd voor Startklas Inburgering

Op vrijdag 1 maart rondden, 15 nieuwkomers in het bijzijn van wethouders Marcel Belt, van Leidschendam-Voorburg en Ritske Bloemendaal, van Wassenaar,  hun introductieprogramma voor inburgering af. De Startklas is een initiatief gemeenten Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Voorschoten. Nu kunnen de nieuwkomers goed voorbereid in een van de drie gemeenten beginnen aan hun inburgering.

De Startklas Inburgering is een primeur
Volgens Wethouder inburgering Marcel Belt van Leidschendam-Voorburg is de Startklas Inburgering een primeur voor de gemeenten: “De Startklas Inburgering is een primeur voor onze gemeenten. Hiermee helpen we nieuwkomers aan een vliegende start in onze gemeente. Ik ben blij om het enthousiasme bij de deelnemers te zien en wens hen allemaal veel succes met hun inburgering.”

Het beste Inburgeringstraject
De Startklas Inburgering bereidt nieuwkomers in Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar voor op hun inburgeringstraject. Het programma helpt de gemeente om hen beter te leren kennen. Zo kan beter worden bepaald welk inburgeringstraject het beste bij iemand past.

De deelnemers ontvingen taallessen van Foxtaal en Echt Nederlands en werden voorgesteld aan belangrijke locaties en organisaties binnen de gemeente. Bovendien namen ze deel aan diverse activiteiten, zoals een workshop over financiële zaken. Deze initiatieven worden mogelijk gemaakt door samenwerking tussen de gemeenten en maatschappelijke organisaties zoals Vluchtelingenwerk en het Werkgeversservicepunt van de gemeente.