Sterrenwacht Rijswijk richt zich op landelijke sterrenkijkdagen met activiteit

Sterrenwacht Rijswijk richt zich op landelijke sterrenkijkdagen met activiteit

Sterrenwacht Rijswijk doet mee aan de Landelijke Sterrenkijkdagen op 15 en 16 maart 2024. Bezoekers kunnen bij helder weer genieten van een fascinerende blik op de hemelobjecten, zoals de Maan, de Plejaden en de Orion-nevel, door de telescopen van onze vrijwilligers.

Alternatief programma
Bij bewolkt weer is er een binnenprogramma met interessante presentaties over onderwerpen zoals het fotograferen van sterrenhemelobjecten en de mogelijkheden met smartphones. Hoe dan ook zullen er boeiende activiteiten op het programma staan.
Locatie en toegang
Het evenement vindt plaats op de Rijswijkse Petanque Club Aba, Lupinepad 1 in Rijswijk, toegankelijk voor iedereen inclusief mindervalide bezoekers. Gratis parkeren is beschikbaar op het grote parkeerterrein bij de sporthal de Schilp. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Kom langs op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart tussen 20:00 en 22:30 uur voor een bijzondere sterrenkijkervaring.