In The White Horse Pub is St. Patrick’s Day te vieren, Ierse feestdag wordt steeds populairder

In The White Horse Pub is St. Patrick’s Day te vieren, Ierse feestdag wordt steeds populairder

Elk jaar weer zien steeds meer mensen de lol van de Ierse St. Patrick’s Day in. Jaarlijks komen er meer plekken bij waar men zich op 17 maart in het groen kleed en met een pint Guiness in hun hand genieten van Ierse folkmuziek. Ook in The White Horse Pub in Rijswijk zal men zich voor een dag Iers voelen. St. Patrick’s Day wordt gezien als een voorproefje van Koningsdag, waar heel Nederland zich oranje kleedt in plaats van groen.

The White Horse Pub in het groen
Ook in Rijswijk zal St. Patrick’s Day gevierd kunnen worden. In The White Horse pub wordt live muziek gespeeld door John Kelly van 16.00 tot 19.00 uur. Kelly zal Ierse covers en meezingers zingen en uiteraard is de pint Guiness te bestellen aan de bar. Als je zin hebt in Ierse gezelligheid is daar de plek waar je moet zijn.

Hoe is de feestdag ontstaan?
Sint Patricius, de beschermheilige van Ierland, wordt vereerd vanwege zijn bekering van de heidense Ieren tot het Christendom in de vijfde eeuw. Volgens de legende heeft hij duizenden mensen bekeerd, wat resulteerde in zijn eigen feestdag op 17 maart. Door de Ierse emigratiegolf in de negentiende eeuw verspreidden de Ieren zich over de hele wereld, waardoor St. Patrick’s Day een wereldwijd gevierde dag werd.