[VIDEO] Bunkercomplex Overvoorde zit vol met geschiedenis

[VIDEO] Bunkercomplex Overvoorde zit vol met geschiedenis

In de gemeente Rijswijk bevindt zich het voormalige B.B.-complex Overvoorde, een locatie die uniek en buitengewoon is, en waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Bunkercomplex Overvoorde is  uniek complex waar de 2e Wereldoorlog en Koude Oorlog elkaar ontmoeten. Nico Dongelmans gaf ons een unieke rondleiding door dit stukje geschiedenis.

Een plek vol geschiedenis
De commandopost in Rijswijk werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gebouwd. Op die plek stonden verschillende Duitse gebouwen, waaronder een luister- en radiopost voor de Luftwaffe. Deze post speelde een belangrijke rol bij het beluisteren van geallieerde radioberichten en het verzenden van Duitse berichten. Na de oorlog werd het complex overgenomen door de Bescherming Bevolking, die er een commandopost en trainingscentrum van maakte voor de B.B.

‘Het best bewaarde geheim van Rijswijk’
Vanwege strikte toegangscontroles tijdens zowel de Tweede Wereldoorlog als de Koude Oorlog, blijft voor velen wat er zich op het complex heeft afgespeeld een mysterie. Het staat dan ook niet voor niets bekend als ‘het best bewaarde geheim van Rijswijk’.

Het bunkercomplex is geopend voor bezoekers op de volgende data:

  • Zondag 7 april 2024
  • Zondag 21 april (open in het kader van 75 jaar Navo)
  • Zaterdag 25 mei 2024

Voor meer informatie over het bezoeken van Bunkercomplex Overvoorde kun je op de website kijken:https://www.museumbeschermingbevolking.nl