[VIDEO] Onthulling van eerste historische informatiebord van Pijnacker-Nootdorp

[VIDEO] Onthulling van eerste historische informatiebord van Pijnacker-Nootdorp

Op woensdag 6 maart onthulde wethouder van Cultuur, Hanneke van de Gevel, het allereerste historische informatiebord over Pijnacker-Nootdorp. Deze borden belichten de geschiedenis en de historische betekenis van de regio. Het allereerste bord werd geplaatst bij de halve molen aan de Noordeindseweg 76 in Delfgauw.

De rijke geschiedenis van de gemeente
Op deze borden wordt de geschiedenis als het ware in 20 onderdelen verdeeld bijvoorbeeld, het geloof, gezondheid en het ontstaan van de gemeente. In totaal zijn er 15 informatieve borden geplaatst, met dank aan de nauwe samenwerking tussen de cultuurwethouder, het Historisch Genootschap Oud-Pijnacker en Nootdorpse Historiën.

Deze borden worden verspreid  over de kernen van Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw. Deze nauwe samenwerking is ontstaan uit een gedeelde passie voor het erfgoed van Pijnacker-Nootdorp en een gezamenlijke wens om de gemeenschap bewust te maken van haar historische waarde.

De exacte locaties van de historische borden
Voor degenen die nieuwsgierig zijn naar de exacte locaties van de informatieborden, biedt de website van Natuurlijk Pijnacker-Nootdorp en www.pijnacker-nootdorp.nl/monumenten gedetailleerde informatie. Bovendien zijn de borden zelf voorzien van QR-codes, die je naar nog meer opmerkelijke details over de geschiedenis van de regio zullen leiden.