Renovatieproject Park Vreugd en Rust maakt voortgang

Renovatieproject Park Vreugd en Rust maakt voortgang

Het park Vreugd en Rust ondergaat momenteel een grootschalige renovatie en verbetering, gericht op het herstel van de oorspronkelijke Engelse landschapsstijl en het toekomstbestendig maken van de omgeving. De gemeente is actief bezig met het opknappen van diverse aspecten van het park, met als doel het terugbrengen van het ontwerp van landschapsarchitect J.D. Zocher, en het verhogen van de toegankelijkheid en diversiteit van flora en fauna.

Werkzaamheden
Recent zijn al verschillende werkzaamheden uitgevoerd: Verbeteringen aan de paden, vernieuwde leuningen op bruggen, een nieuwe speeltuin en een nieuw bruggetje over de huisvijver zijn slechts enkele van de inspanningen die zijn geleverd. Momenteel wordt de dierenweide opgeknapt met nieuwe hekken om de bereikbaarheid in de toekomst te verbeteren.

Park Vreugd en Rust
Park Vreugd en Rust is een erkend rijksmonument en staat bekend om zijn Zocher-elementen. Echter zijn deze in de loop der jaren vervaagd. Om deze historische pracht te herstellen, is een uitgebreid herstelplan opgesteld, mede gefinancierd door de provincie Zuid-Holland en gesteund door het burgerinitiatief van stichting Mooi Voorburg.

“Ik kan niet wachten tot de werkzaamheden klaar zijn”
De komende maanden staan verdere ontwikkelingen op de agenda, waaronder het herstel van nieuwe paden, de bouw van een dierenstal en versterking van de groenstructuur. Wethouder Marcel Belt is alvast blij met deze werkzaamheden: “Het park wordt straks echt prachtig. Door de vele regenval is de uitvoering lastiger dan verwacht. Ik kan niet wachten tot alle werkzaamheden zijn uitgevoerd. De planning is dat voor de zomer alle werkzaamheden klaar zijn. Met als hoogtepunt de terugkeer van de dieren in een gloednieuwe dierenweide en een nieuw verblijf. Jong en oud kan straks nog meer van het park genieten.”