Feestelijke paal in de grond geslagen bij nieuwbouwproject Expertisecentrum en servicegebouw in Nootdorp

Feestelijke paal in de grond geslagen bij nieuwbouwproject Expertisecentrum en servicegebouw in Nootdorp

Een feestelijke paal voor het nieuwbouwproject in Nootdorp is 7 maart rond 15.00 in de grond geslagen. “Als een nieuw knooppunt voor Craeyenburch” beschrijft Isabelle Kras, een van de betrokkenen bij het project, het aanstaande servicegebouw en expertisecentrum in Nootdorp. “We zullen straks dezelfde diensten aanbieden op minder vierkante meters, inclusief het restaurant,” vertelt ze met enthousiasme. “Het doel is om een centrale ontmoetingsplek te creëren voor cliënten, medewerkers en bezoekers van het hele terrein.”

Vervanging
Het nieuwe gebouw vervangt het oude dienstengebouw, het Servicepunt en de portocabins. Naast het bieden van meer flexibiliteit in gebruik, zal het ook aantrekkelijker zijn voor zowel medewerkers als cliënten. “Voor cliënten en bezoekers is het bijzonder dat we straks een centrale plek hebben om iedereen welkom te heten, een plek die uitnodigend en mooi is voor alle bezoekers,” voegt Yvonne van Gerven, zorgmanager, toe.

Duurzaam en energieneutraal
Het nieuwe gebouw zal tevens een expertisecentrum herbergen, waar onder andere tandheelkundige, medische, ergotherapeutische, fysiotherapeutische, logopedische en diëtetische diensten worden aangeboden. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel; het gebouw zal energieneutraal worden, benadrukt Isabelle.

Onthulling naam ‘’t Spant’
De start van de bouw werd gevierd met de onthulling van de naam van het nieuwe gebouw, ’t Spant, door Andrea van Steensel, bestuurder bij Ipse de Bruggen, en twee cliënten van dagbesteding Vinkenpad, die ook de naam hebben bedacht. “We hebben eerder een oproep gedaan voor suggesties en deze naam is gekozen. Het naambord is gemaakt door cliënten van dagbesteding Het Palet in Naaldwijk van Ipse de Bruggen,” voegt Yvonne toe. Naast het naambord werd de viering ook opgevrolijkt door de dagbesteding DCV de Werf in Nootdorp, met een prachtige schildering van het landschap.

Geen eerste paal, wel een feestelijke
Cliënt Jerry, samen met Andrea van Steensel, Martijn du Prie, eigenaar van bouwbedrijf Du Prie, en wethouders Frank van Kuppeveld en Marieke van Bijnen, sloeg de feestelijke paal. Terwijl Andrea en Martijn de aannemingsovereenkomst ondertekenden, zetten cliënten en genodigden hun handtekening op een heipaal. “Het is geen eerste paal, maar een feestelijke paal die is geslagen,” legt Isabelle uit.