Expositie Stralende Vrouwen van de Poolse schilder Jacek Łydżba te zien in Foto Atelier BW5

Expositie Stralende Vrouwen van de Poolse schilder Jacek Łydżba te zien in Foto Atelier BW5

In Nootdorp worden in Foto Atelier BW5 schilderijen geëxposeerd vanaf 15 maart tot en met 13 april. De schilderijen van de Poolse schilder Jacek Łydżba zijn gebaseerd op allerlei vrouwelijke figuren, die in het kader van Internationale Vrouwendag worden weergegeven. De expositie is een initiatief van de Poolse ambassade.

Etherische kunstvorm
Stralende Vrouwen, ofwel ‘Luminous Maidens’ geven verschillende vrouwelijke figuren weer in de vorm van een schilderij. Het gaat hierbij om martelaren, heiligen en zaligen, mystici en engelen, gepresenteerd in een unieke, etherische vorm. De kunstwerken van Łydżba brengen vrouwen tot leven met een prachtig spel van kleuren en licht, waarbij de focus ligt op hun spirituele en verheven kwaliteiten. Naast schilderijen van Stralende Vrouwen zullen ook andere schilderijen en beelden te zien zijn

Details
Foto Atelier BW5 is geopend op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag. Vrijdag en zaterdag van 13:00 tot 17:00 uur en zondag van 13:00 tot 16:00 uur. Eerste Paasdag is de aterlier gesloten. De toegang is gratis. De aterlier is gevestigd aan het Zwartepad 5 in Voorburg.