Rijswijkse docent Nawfal al Jeburi is genomineerd voor ‘Duurzame Docent 2024’

Rijswijkse docent Nawfal al Jeburi is genomineerd voor ‘Duurzame Docent 2024’

Nawfal al Jeburi van het Stanislas College in Rijswijk,  is één van de drie genomineerden voor de titel Duurzame Docent voortgezet onderwijs 2024. De Duurzame Docent Verkiezing biedt een podium aan docenten die in hun lessen en in de praktijk aandacht besteden aan duurzaamheid.

 ‘Duurzaamste Docent van Nederland’
Een panel bestaande uit docenten, studenten en deskundigen op het gebied van duurzame ontwikkeling selecteert drie genomineerden per onderwijsniveau uit alle inzendingen. Op 14 maart wordt onthuld welke van deze drie de titel ‘Duurzaamste Docent van Nederland’ verdient.
De jury hanteert strenge criteria, waaronder  het aanpakken van grote problemen, het aanmoedigen van groen denken en het streven naar eerlijkheid. Ook kijken ze naar hoe goed de docent lesgeeft, samenwerkt en anderen inspireert.

Lovende woorden
Joanne Malotaux (Duurzame Docent 2020) en Youssef El Bouhassani (Oprichter van Leerlevels) hebben de kandidaten uit het voortgezet onderwijs beoordeeld. Over Nawfal al Jeburi schreef de jury het volgende: “Jouw grootste kracht ligt in het feit dat je met boeiende lessen en een praktische aanpak leerlingen concrete handvatten biedt. Je vertelt jouw verhaal op een unieke manier en maakt duurzaamheid persoonlijk. Joanne Malotaux voegt toe: “Kleding is een belangrijk aspect op die leeftijd, en het is iets waar leerlingen zelf grote invloed op hebben. Je confronteert hen met de consequenties van hun keuzes en brengt het heel dichtbij hen.”

Foto door: Robert Heijdemann