D66 Pijnacker-Nootdorp heeft toekomstgerichte ambities voor 2024

D66 Pijnacker-Nootdorp heeft toekomstgerichte ambities voor 2024

Barend van de Kraats, fractievoorzitter van D66 Pijnacker-Nootdorp kijkt met opgeheven hoofd vooruit naar 2024. De partij heeft een aantal successen geboekt in afgelopen jaar en kijkt vol vertrouwen naar de toekomst. Pijnacker-Nootdorp.tv sprak afgelopen weekend met de fractievoorzitter.

Ouderenlooproute
In 2023 heeft D66 zich ingezet voor een aantal belangrijke projecten. Een voorbeeld hiervan is de implementatie van ouderenlooproutes in de gemeente: “Wij vinden we het heel belangrijk dat iedereen zo lang mogelijk mee kan doen in de maatschappij. Dat geldt zeker ook voor ouderen en mindervaliden. Daarom hebben we ons ingespannen voor ouderenlooproutes in onze gemeente, bijvoorbeeld tussen ouderenhuisvesting en winkelcentra. In 2023 is de eerste ouderenlooproute gerealiseerd, maar er komen er nog meer”, aldus van de Kraats.

Duurzaam

Daarnaast heeft de partij het voortouw genomen in het bevorderen van duurzame mobiliteit door een pilot te lanceren voor kabelgootjes in de stoep, waardoor elektrische auto’s opgeladen kunnen worden voor mensen zonder eigen parkeerplaats.

Doelen voor 2024
Voor 2024 heeft D66 ambitieuze doelen gesteld. Een belangrijke mijlpaal is reeds bereikt met de verruiming van de winkeltijden, waar de partij lang voor heeft geijverd. Hierdoor hebben ondernemers nu meer vrijheid om hun winkels te openen, met uitzondering van 4 mei ’s avonds. Ook blijft de partij zich inzetten voor wonen en duurzame mobiliteit, en het bouwen van doelgroepgerichte woningen, zoals voor starters, jongeren en ouderen.

Participatie
Van de Kraats: “De participatie van onze inwoners bij belangrijke ontwikkelingen moet echt wel beter. Er zijn helaas best een aantal situaties waar dat niet goed genoeg is gegaan. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkellocatie Vrijenban in Delfgauw of de metropolitane fietsroute in Oude Leede. D66 vindt dat in principe elke inwoner moet kunnen participeren bij belangrijke ontwikkelingen in onze gemeente.” Om die reden heeft de partij in januari een amendement ingediend om zo’n brede participatie mogelijk te maken bij de ontwikkellocatie Dwarskade in Nootdorp.

“De deur staat altijd open”
D66 Pijnacker-Nootdorp benadrukt dat hun fractiekamer altijd open staat voor bezoekers, maar dat ze nog liever ter plaatse komen om de situatie met eigen ogen te aanschouwen en naar de inwoners te luisteren. “Ook blijven we de samenwerking zoeken met de andere fracties in de raad, want je hebt elkaar nodig om echt iets te kunnen bereiken”, besluit van de Kraats.