Spaanse violiste en pianist geven concert ‘Musical Encounters’ in Bonifatiuskerk

Spaanse violiste en pianist geven concert ‘Musical Encounters’ in Bonifatiuskerk

Alba Marina González Blanco, Spaanse violiste, en Carlos Bollo, Spaanse pianist, zullen op zondag 17 maart om 15.00 uur samen verschillende muziekstukken spelen in de Bonifatiuskerk in Rijswijk. De toegang is gratis. Het programma zal ongeveer een uur duren en na afloop is er een deurcollecte en de mogelijkheid om wat te drinken.

Wat wordt er gespeeld?
Op het programma staan vier verschillende muziekstukken. Er wordt geopend met een vioolsonate van de Belgische Eugène Ysaÿe. Opvolgend komt een vioolconcert van Johannes Brahms, waar de viool solo te horen zal zijn. Dan komt de fuga van Johann Sebastian Bach aan de beurt waar de orgel in de spotlight komt te staan. En tot slot worden er “Siete canciones populares españolas” (Zeven Spaanse volksliederen) gespeeld, die gecomponeerd zijn door Manuel de Falla. Hierin komt de oorsprong van de twee instrumentalisten naar voren.

Alba Marina González Blanco
Alba Marina, geboren in het Spaanse Santander, is op haar negende begonnen met het studeren van de viool aan de Academia Musical Cantabria. Na het afronden van de lagere klas studeerde ze professionele viool aan het Conservatorio Jesús de Monaterio onder de voogdij van Jezzabel Acha, haar vioollerares. Sinds 2018 studeert ze Superior Music Studies aan het Conservatorio Superior de Música de Navarra, bij Garazi Echeandia Arrondo, waar ze cum laude is afgestudeerd en heeft gekozen voor de eindprijs in de vioolspecialiteit. Momenteel studeert ze voor een master viool aan het Prins Claus Conservatorium, Nederland, onder de voogdij van Chris Duindam.

Carlos Bollo
Carlos Bollo is geboren in Mugardos, Galicië. Van jongs af aan had hij al een passie voor muziek. Hij studeerde de Professional Piano Degree aan het Conservatorio Xan Viaño van Ferrol, waar hij in 2018 cum laude afstudeerde in piano en improvisatie. Sinds datzelfde jaar studeert hij aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, waar hij in 2022 afstudeerde in Orgel en Piano. Momenteel studeert hij orgel aan het Conservatorium Groningen, waar hij zich specialiseert in improvisatie.