Huurwoningen met voorrang beschikbaar voor onderwijspersoneel Scholengroep Spinoza

Huurwoningen met voorrang beschikbaar voor onderwijspersoneel Scholengroep Spinoza

Een tekort aan werkaanbod in het onderwijs zorgt ervoor dat op maandag 11 maart Scholengroep Spinoza en 1828 Groep een samenwerkingsovereenkomst hebben getekend. Er is een ruim aanbod aan vacatures, maar woningen blijven achter. Om de onderwijsvacatures aantrekkelijker te maken, zorgen de instanties ervoor dat leraren dichterbij hun werk kunnen wonen. Om dit mogelijk te maken krijgt jong onderwijspersoneel voorrang op vijftien appartementen in de vestiging 1828 Leidschendam aan de Vlietweg.

Soepele start
De jonge werknemers van Scholengroep Spinoza, in de leeftijd van 18 tot 28 jaar, zullen – net als andere bewoners van 1828 – profiteren van een speciaal jongerencontract. Hiermee hebben ze de mogelijkheid om er vijf jaar lang te wonen. Zodra deze woningen beschikbaar komen, zullen ze opnieuw worden toegewezen aan een van de jonge medewerkers van Spinoza.
Twee vliegen in één klap
“We zetten ons in voor betaalbare huisvesting voor jongeren. Binnen die doelgroep proberen we juist ook jongeren met een cruciaal beroep een plek te geven dichtbij hun werk,” zegt Ernest van der Meijde, initiatiefnemer van 1828. Ook wethouder Jeffrey Keus is blij met dit initiatief: “Met deze afspraken slaan we twee vliegen in een klap. We bieden ruimte aan jong talentvol personeel in het onderwijs en door daarbij voorrang te geven op een betaalbare woning maken we het nog aantrekkelijker om voor een baan in het onderwijs in Leidschendam-Voorburg te kiezen.”
Positieve invloed
Peter Lamers, voorzitter van het College van Bestuur over de samenwerking: “Als bestuurder van Spinoza ben ik heel blij met deze afspraak met 1828. We hebben in deze regio geen lerarenopleiding, dus nieuwe docenten studeren en wonen vaak in Rotterdam, Utrecht of Amsterdam. Vaak kunnen aankomende en jonge docenten geen woning kopen in de regio. Dankzij 1828 kunnen nieuwe collega’s nu wel een woning in de buurt krijgen. Hiermee helpen 1828 en de gemeente Leidschendam-Voorburg mee aan het aanpakken van het tekort aan docenten.”
Indeling
Langs de Vlietweg in Leidschendam worden binnenkort 138 appartementen gebouwd, waarvan ongeveer 85% bestemd is voor sociale huur. Daarnaast zullen er zes flexibel te huren werk- of atelierruimtes beschikbaar zijn. Momenteel is het omgevingsplan ter inzage. Als alles volgens plan verloopt, worden de appartementen naar verwachting in 2026 opgeleverd. Dit project genaamd 1828 richt zich op starters tussen de 18 en 28 jaar, die hier betaalbare appartementen kunnen huren met hun eigen keuken en badkamer. Daarnaast zijn er gemeenschappelijke ruimtes en voorzieningen beschikbaar in het gebouw.