Geslaagde opening expositie ‘Stralende Vrouwen’ in Voorburg

Geslaagde opening expositie ‘Stralende Vrouwen’ in Voorburg

Op dinsdag 12 maart werd de expositie ‘Luminous Maidens – Stralende Vrouwen’ feestelijk geopend door de Poolse ambassadeur, Margareta Kassangana. De expositie toont schilderijen van de gerenommeerde Poolse kunstenaar Jacek Łydżba en vond plaats in de Franse Kerk in het Huygenskwartier Voorburg. Het evenement werd bijgewoond door een groot aantal ambassadeurs en leden van het corps diplomatique.

‘Stralende vrouwen’
De expositie, georganiseerd ter ere van Internationale Vrouwendag, werd geopend met welkomstwoorden van de Poolse ambassadeur, waarin zij de kleurrijke werken van Łydżba benadrukte. Loco-burgemeester Astrid van Eekelen prees de samenwerking met de Poolse ambassade en bedankte mevrouw Kassangana voor het organiseren van de expositie in het Huygenskwartier Voorburg.

Foto Atelier BW5
De kunstenaar Jacek Łydżba en Frank Rozenberg (BW5) sloten het formele programma af en nodigden de aanwezigen uit om ook het naastgelegen Foto Atelier BW5 te bezoeken.

De expositie is toegankelijk van 15 maart tot en met 13 april 2024, op vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 16.00 uur. Op Eerste Paasdag is de expositie gesloten. Toegang is gratis. Het Foto Atelier BW5 is gevestigd aan het Zwartepad 5 in Voorburg.

Bron afbeelding: Paul Kleineder