Krijg hulp voor financiële zaken met de Week van het geld

Krijg hulp voor financiële zaken met de Week van het geld

Van 11 tot 15 maart wordt in Pijnacker-Nootdorp de Week van het Geld gevierd, waarbij extra aandacht wordt besteed aan allerlei financiële kwesties. Lokale organisaties gaan samenwerken om inwoners te helpen bij geldzaken en financiële vragen. Op de website Vragenovergeld.nl kunnen mensen tips vinden om hun administratie op orde te brengen, evenals informatie over mogelijke regelingen voor extra financiële steun. Daarnaast biedt de website een overzicht van lokale organisaties die ondersteuning kunnen bieden.

Financiële vragen en problemen
Het initiatief is niet alleen voor inwoners; ook ondernemers en zzp’ers uit de gemeente kunnen rekenen op hulp bij geldzorgen. De gemeente biedt kosteloze en vrijblijvende ondersteuning aan zelfstandigen met financiële vragen of problemen. Bovendien zijn er diverse andere organisaties in Pijnacker-Nootdorp die bereid zijn om te helpen bij financiële uitdagingen.

Potjescheck
Een handige tool die beschikbaar is voor inwoners is de potjescheck, te vinden op de website van ‘Geldfit’. Deze tool helpt mensen te ontdekken voor welke toeslagen en regelingen ze mogelijk in aanmerking komen. Vooral voor mensen met lagere inkomens kan dit een waardevol hulpmiddel zijn om financieel rond te komen.

Extra hulp
Mocht het invullen van de potjescheck een uitdaging zijn, dan kunnen inwoners terecht bij verschillende organisaties in Pijnacker-Nootdorp. Tijdens de Week van het Geld worden op verschillende locaties inloopspreekuren georganiseerd waar mensen meer informatie kunnen krijgen over de beschikbare mogelijkheden en welke potjes ze kunnen aanvragen. Een overzicht van deze inloopspreekuren is te vinden op Vragenovergeld.nl.